Spring naar content

Zo houden wij de klassikale trainingen veilig en verantwoord

De versoepeling van de maatregelen zorgt ervoor dat de samenleving voorzichtig weer op gang komt. Ook trainingen van ENRGY kunnen gelukkig weer op locatie plaatsvinden. Maar wel met een aantal basisregels. Welke zijn dat?

Groepsgrootte
ENRGY houdt een maximale groepsgrootte van 8 deelnemers per training aan. Daarnaast sluiten een trainer en, wanneer wenselijk, een trainingsacteur aan. Wanneer we in de ruimte de 1,5 meter afstand dan niet kunnen garanderen, laten wij minder deelnemers toe in de training.

1,5 meter
De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot 1 huishouden behoren. Dus dichterbij elkaar zitten, of dichtbij elkaar staan mag gewoonweg niet. Afspraken over looproutes en afzettingen zijn daarom belangrijk. Alle oefeningen, werkvormen of opdrachten die ervoor zorgen dat deelnemers dichterbij elkaar staan dan 1,5 meter, zijn niet toegestaan. Wij houden hiermee rekening bij het ontwikkelen van de training. Deelname aan de training is alleen met aanmelding vooraf mogelijk.

Voorbereiding
De volgende punten moeten bij een locatietraining besproken en geregeld te zijn:

1.     De tafels en stoelen worden neergezet door de opdrachtgever, zodat we 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen kunnen garanderen;

2.     Elke deelnemer moet zich aanmelden of registreren. De trainer ontvangt een deelnemerslijst voor aanvang met contactgegevens (mailadres en telefoonnummer).

3.     De deelnemer blijft thuis bij de volgende scenario’s:

–       Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis.

–       Heeft één van uw huisgenoten bovengenoemde klachten? Blijf thuis.

–       Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld? Blijf thuis.

–       Heeft u contact gehad met iemand die het coronavirus heeft of heeft gehad de afgelopen 10 dagen? Blijf thuis.

–       Bent u op dit moment in quarantaine, omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld? Blijf thuis.

4.     De opdrachtgever zorgt voor desinfecterende handgel en een doos tissues bij binnenkomst in de trainingsruimte. Tevens maken we afspraken over looproutes naar de trainingsruimte, toiletvoorzieningen, koffie/ thee voorzieningen (geen kannen thee/ koffie, desinfecteren van apparaat) en lunchgelegenheid.

5.     Houd de trainingsruimte tijdens de training goed geventileerd! Ramen en deuren open.

Tot slot
Hoe gewend we ook zijn om even na te praten in een groepje en nog even de hand te schudden, dit kan niet op de normale manier. We houden hierbij ook de regels in acht.

Meer informatie over de trainingen van ENRGY vindt u hier. De route naar duurzame inzetbaarheid.

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme rondom casemanagement. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.