Spring naar content

Weer terug naar kantoor? Een PMO geeft richting

We mochten weer. We moeten weer even wachten. Maar dat het eraan komt, is zeker: binnenkort mogen we weer terug naar kantoor! Maar willen je medewerkers dat eigenlijk wel? 5 dagen in de week, 8 uur per dag? Of krijgen zij meer energie van flexwerken? En als dat zo is, hoe behoud je dan de verbinding met elkaar en de organisatie? Een PMO geeft inzicht.

In sommige gevallen hebben (delen van) kantoren ruim 70 weken geen mens gezien. Hoe zal het zijn als we straks weer mogen? Voor 100%, met 100% bezetting op kantoor? Is dat een gedachte waar je medewerkers warm voor lopen? Of denken zij daar anders over? Kortom, wat willen jouw medewerkers écht? Hoe zien zij het ‘nieuwe’ ideale normaal? En hoe kom jij ze daarin tegemoet?

Ik ‘voel’ het niet meer

ENRGY breng autonomie, competentie én verbinding in kaart. Dé basis energiebehoeften van de mens. Na 1,5 jaar lockdown missen medewerkers de verbinding. Met elkaar en de organisatie. Wat wij vaak horen, is het volgende: ‘Ik heb mijn collega’s al zo lang niet meer gezien, dus ik voel het niet meer. Ik mis het praatje bij het koffiezetapparaat. Ik zit alleen maar naar een scherm te staren. En niemand weet hoe het écht met me gaat. Daar word ik ongelukkig van.’

Uit of thuis?

Tegelijkertijd horen we ook tegengeluiden. De medewerkers zijn het (deels) thuiswerken gaan waarderen. Dat blijkt ook uit nationale peilingen. Uit recent onderzoek van de Rabobank blijkt dat de meeste kantoorwerkers gemiddeld twee dagen per week vanuit huis willen blijven werken. Dat was voor de coronacrisis nog één dag per week. Het (deels) thuiswerken blijkt dus een blijvertje.

Wat willen je medewerkers écht?

Wat wordt het nieuwe uitgangspunt van jouw HR-beleid? En nog belangrijker, hoe behoud je de verbinding als mensen vaker vanuit huis werken? Het is belangrijk om nú heel goed naar je mensen te luisteren. Hoe staan zij in de wedstrijd? Hoe zitten ze in hun vel? Wat zijn hun behoeftes? En hoe kun jij ze daar als organisatie in voorzien? Een PMO geeft antwoord. Het biedt je o.a. inzicht in het enthousiasme, energieniveau en het gevoel van waardering en verbinding. Dat helpt jou de juiste keuzes te maken. Succes!

Wil jij meer weten over het PMO van ENRGY? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme over het vergroten van werkvermogen. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.