Spring naar content

Hoe versterkt een PMO mijn HR-beleid?

Enthousiaste medewerkers. Bruisend van energie. Productief. En haast nooit ziek. Daar ga jij voor. Daarom kies jij voor een PMO. Want daarmee verstevig jij jouw HR-beleid. Hoe? Zo.

Creëer impact

De (anonieme) informatie uit het PMO helpt jou bij het vormgeven van je HR-beleid. Het doel? Ziekte(verzuim) voorkomen en de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van jouw mensen vergroten. Voorbeeld: een aantal medewerkers slaapt slecht. Ze voelen zich futloos. En opgebrand. Dan verschijnt er in de werkvermogenscan een rood bolletje: let op!

“Hoe zorg jij ervoor dat jouw medewerkers (weer) in hun kracht komen te staan?”

De volgende stap? Een fysieke meting én een vitaliteitsgesprek. Daaruit blijkt dat je medewerkers een verhoogd risico hebben op stress en een burn-out. Dat lost een PMO niet op, maar het organisatieadvies dat ENRGY naar aanleiding van het PMO geeft wél: hoe zorg jij ervoor dat jouw medewerkers (weer) in hun kracht komen te staan? En dat je leidinggevenden de dialoog voeren met hun medewerkers, zodat er tijdig interventies plaatsvinden, nog voordat je medewerkers uitvallen? Daarmee creëer jij impact in jouw organisatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Met een PMO kies jij voor regie op preventie. Dus niet alleen ‘herstellen’ en dweilen met de kraan open. Maar proactief verzuim voorkomen. Dat is een andere aanpak. Een betere aanpak. Voor een preventief beleid op de werkvloer. Waar een bedrijfsarts slechts iets constateert, pakt een PMO de organisatiecontext aan. Op basis van data biedt een PMO inzicht: wat gaat er goed in de organisatie?

En waar is ruimte voor verbetering? Daar pas jij jouw HR-beleid op aan.

Geef invulling aan goed werkgeverschap

Tot slot: met een PMO geef jij invulling aan goed werkgeverschap. En dat is belangrijk, want succes creëer je samen. Met gezonde en gemotiveerde medewerkers. Zij hebben hart voor de organisatie, krijgen energie van hun werk, zetten zichzelf in om te verbeteren en te ontwikkelen en staan klaar voor collega’s.

“Gezonde en gemotiveerde medewerkers zijn productiever, loyaler en minder vaak ziek”

Het nut daarvan? Een paar voorbeeldjes: meer productiviteit, loyaler gedrag en minder ziekteverzuim. Kortom, wanneer jij met jouw HR-beleid invulling geeft aan goed werkgeverschap, verdient dat zich dubbel en dwars terug.

Wil jij meer weten over het PMO van ENRGY? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme over het vergroten van werkvermogen. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.