Spring naar content

Thuiswerkplek: de 5 meest gestelde vragen aan ENRGY

Nadat Nederland meer dan een jaar thuiswerkt, is de thuiswerkplek niet meer weg te denken uit veel van onze huizen. De een heeft de luxe van een eigen kantoor, de ander zit aan de keukentafel. Bij ENRGY krijgen wij nog steeds veel vragen over het (inrichten van) de thuiswerkplek. Wat mag je van de werkgever verwachten? En waar moet je op letten? Wij zetten ze de belangrijkste vragen voor je op een rij.

1. Is de werkgever of de werknemer verantwoordelijk voor het inrichten van de thuiswerkplek?

Een werkgever moet zorgen voor een gezonde en veilige werkplek, die is aangepast aan de persoonlijke eigenschappen van de werknemer. Dit geldt ook voor de thuiswerkplek. Dit wordt de ‘zorgplicht’ van de werkgever genoemd.

2. Betekent dit dat de werkgever voor alles moet zorgen?

De mate waarin de werkgever er invulling aan moet geven is afhankelijk van wat redelijkerwijs gevraagd kan worden. Zo is een werkgever niet verantwoordelijk voor vluchtwegen of de grootte van een werkruimte. Maar bijvoorbeeld wel voor het opstellen van een thuiswerkbeleid, het geven van instructies voor medewerkers om gezond en veilig thuis te werken en de werkgever moet ervoor zorgen dat de thuiswerkplek voldoet aan ergonomische eisen.

3. Hoeft de werknemer dan helemaal niets te doen?

Zeker wel! Een werknemer moet zich houden aan redelijke instructies van de werkgever, net zoals op de gewone werkplek. Dat geldt ook voor de instructie om thuis te werken en specifieke arbo instructies op te volgen. Het gebruiken van ter beschikking gestelde middelen is overigens verplicht.

4. En wat kan een werknemer doen om klachten te voorkomen?

Hij/zij moet actief in gesprek gaan met de werkgever wanneer de thuiswerkplek voor (mogelijke) klachten zorgt, zodat er samen gekeken kan worden naar een oplossing. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed op zowel de fysieke als mentale gezondheid te letten, te zorgen voor een gezonde leefstijl en voor voldoende afwisseling tijdens een werkdag.

5. Welke belangrijkste eisen worden er gesteld aan werken achter een beeldscherm?

Het werken achter een beeldscherm moet op gezette tijden afgewisseld worden met ander type werk of rusttijd. Heeft een werknemer problemen met ogen of het gezichtsvermogen? Dan is het aan de werkgever om dit passend te onderzoeken. Verder moet het beeldscherm van goede kwaliteit zijn, gemakkelijk instelbaar & kantelbaar en mag het niet spiegelen. Ook mogen beeldscherm en toetsenbord niet aan elkaar vastzitten.

Hoe zit het bij jouw medewerkers?

Wil je als werkgever ervoor zorgen dat jouw medewerkers een verantwoorde, gezonde en veilige thuiswerkplek hebben? Vraag dan meer informatie aan voor een thuiswerkplek onderzoek bij ENRGY.

Ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.