Spring naar content

Werkvermogenscan

Verlaag verzuim structureel

 

Grip op inzetbaarheid

Verzuim verlagen

Praktisch hulpmiddel

Waarom een werkvermogenscan?

Hoe bevlogen en gezond zijn jouw medewerkers? Hoe staat het met hun werkvermogen? Welke factoren dragen hier positief aan bij? Welke factoren werken juist belemmerend? De werkvermogenscan geeft hier antwoord op. Het geeft inzicht in hoe positieve toestanden (zoals bevlogenheid, gezondheid en welbevinden) bij je medewerkers versterkt kunnen worden. Wanneer je als organisatie hierop inzet, zal de noodzaak voor interventies rondom herstellen en voorkomen afnemen. Het creëren van een positieve werkbeleving heeft namelijk invloed op al je medewerkers. Het is daarmee een praktisch hulpmiddel voor de organisatie om het werkvermogen te monitoren en het duurzame inzetbaarheidsbeleid verder aan te scherpen.

 

Hoe werkt een werkvermogenscan?

 •  Online vragenlijst
  De Werkvermogenscan start met een online vragenlijst die ingaat op het mentale en lichamelijke welzijn van medewerkers, hun motivatie en de energiebronnen en stressoren die daarop van invloed zijn. Na het invullen krijgen medewerkers de resultaten te zien in een online portaal. De medewerkers zien hoe zij scoren ten opzichte van onze benchmark; dat biedt inzicht. Vervolgens krijgen zij op basis van hun score tips en adviezen over hoe zijn hun werkvermogen positief kunnen beïnvloeden.
 • Vitaliteitsgesprek (optioneel) 
  Optioneel is er de mogelijkheid een vitaliteitsgesprek af te nemen bij één van onze professionals. We bespreken hier de scores op de werkvermogenscan. Het gesprek helpt de medewerker de scores te duiden en in actie te komen om zijn of haar werkvermogen te versterken. Indien een medewerker een verhoogd (gezondheids)risico loopt, wordt hij of zij doorverwezen naar een passende interventie.
 • Managementrapport op organisatieniveau
  Alle resultaten samen worden gebundeld in een managementrapportage, eventueel uitgesplitst naar afdeling, team of bepaalde leeftijdsgroep. Hiermee krijgt de organisatie bruikbare adviezen om het organisatiebeleid verder vorm te geven. Bovendien kan ENRGY ondersteuning bieden bij het maken van een plan van aanpak en de inzet van de juiste interventies naar aanleiding van de resultaten.
casemanagement

Wil jij grip op verzuim?

Download het gratis Casemanagement whitepaper voor tips, inzicht en advies.

De voordelen op een rij

 • Het biedt handvatten aan medewerkers zelf om aan te slag te gaan met hun werkvermogen en stimuleert zo de zelfredzaamheid
 • Het biedt handvatten aan de organisatie en verschillende afdelingen en draagt zo bij aan het vormgeven van een goed duurzaam inzetbaarheidsbeleid
 • Ondersteuning bij project coördinatie en communicatie
 • Gevalideerde vragenlijst

Ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.