Spring naar content

Verzuimbegeleiding

Pak de regie over verzuim. Investeer in goede begeleiding

Inzicht

Concrete handvaten

Duurzame inzetbaarheid

Verzuimbegeleiding loont

Ziekteverzuim is een gegeven in iedere organisatie. Het is een logisch gevolg van het fluctueren van werkvermogen en inzetbaarheid. Het hoort erbij, net zoals het werk zelf. Gelukkig is het grootste deel van verzuim van korte duur en hervatten de meeste medewerkers binnen enkele dagen weer hun werk. Maar wat als verzuim langer duurt dan verwacht, een medewerker aanzienlijk vaker verzuimt of wanneer organisatiebreed de verzuimkosten oplopen?
Dan heb je als werkgever en als werknemer hulp nodig van een deskundige die met je meedenkt. Een deskundige die je helpt met de juiste vervolgstap op het juiste moment. Goede verzuimbegeleiding betaalt zich altijd uit. Zowel richting werknemer als werkgever.

Bouwen op wat sterk is, oplossen wat belemmert

Bij ENRGY geloven we in de kracht van eenvoud. En dat de oplossing van verzuimvraagstukken al in jouw organisatie aanwezig is. Samen met werknemer en leidinggevende gaat ons medisch team van bedrijfsarts en werkvermogenspecialist (in taakdelegatie) op zoek naar de oorzaak van het verzuim. Vervolgens gaan we actief aan de slag met de beïnvloedbare factoren om het verzuim op te lossen. We kijken hierbij niet alleen naar wat er medisch nodig is om te herstellen, maar naar alle verdiepingen in het Huis van Werkvermogen, die de re-integratie beïnvloeden. Met behulp van onze 5 scenario’s op verzuim brengen we complexe vraagstukken op eenvoudige wijze terug tot een heldere probleemanalyse voorzien van concrete adviezen voor opvolging. We bouwen met werknemer en werkgever op wat sterk is en lossen samen op wat belemmert.

Regie op verzuim kun je leren

Wij geloven in het eigen-regie-model, waarbij medewerker en leidinggevende zelf regie voeren over werkvermogen en het voorkomen van ziekteverzuim. Dat is ons streven. We begrijpen ook dat het implementeren van eigen regie geen sinecure is. Het vraagt tijd en aandacht om de juiste processen in te richten en de juiste visie en vaardigheden te verankeren in het management.

casemanagement

Wil jij grip op verzuim?

Download het gratis Casemanagement whitepaper voor tips, inzicht en advies.

Offerte aanvragen

Om werkvermogen te herstellen, schuiven we graag zo vroeg mogelijk aan tafel om te kijken wat we kunnen betekenen. Samen zorgen we voor optimaal presterende werknemers die het naar hun zin hebben op hun werk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten zeggen

Óók interessant voor jou

Regie op duurzame inzetbaarheid is meer dan verzuimbegeleiding. Daarom bieden wij verschillende diensten aan die verbonden zijn met elkaar. Met als resultaat het voorkomen van een dalend werkvermogen van jou en je medewerkers.