ENRGY

Workshop Gezond werken

Gezond Werken

ENRGY verzorgt verschillende ergonomische trainingen met als doel uw medewerkers bewust te leren omgaan met hun lichaam in hun werksituatie. Deze werksituatie kan een kantoorwerkplek zijn maar ook het gehele werkgebied van bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur of de werkzaamheden van een verpleger of beveiliger. Door middel van houdingsadvies, advies bij langdurig stilstaan en langdurig zitten helpen onze trainers en fysiotherapeuten werk gerelateerde klachten te voorkomen.

Workshop Gezond Werken

Aan de hand van een interactieve presentatie worden de deelnemers meegenomen om een gezondere werkplek en werkomstandigheden voor zichzelf te creëren. Onderwerpen die hierbij aanbod komen zijn de anatomie van de rug, houding en balans. Er wordt ingegaan op de balans van belasting en belastbaarheid en hoe bij een verstoring van deze balans werk gerelateerde klachten kunnen ontstaan. Hierin komt duidelijk de gezamenlijk verantwoordelijkheid van de werkgever en de werknemer naar voren om gezondheid en werkvermogen te optimaliseren.

Daarnaast wordt tijdens de workshop instructie gegeven hoe de stoel, het bureau en de rest van de werkplek zo optimaal mogelijk ingesteld kunnen worden en welke ergonomische hulpmiddelen bij welke klachten uitkomst kunnen bieden. Hierbij leren de deelnemers wat de wettelijke ergonomische normen zijn voor bepaalde instellingen. Daarnaast wordt ingegaan op de gezonde werkdag en krijgen de medewerkers nuttige tips om hier invulling aan te geven.

De workshop duurt afhankelijk van uw vraag tussen de twee en vier uur en wordt bij u op locatie verzorgd.

Resultaat

De medewerkers kunnen zelfstandig hun werkplek instellen, ze hebben handvatten voor een "gezonde" werkdag en hebben inzicht gekregen in gezondheid belemmerende factoren en risicofactoren voor werk gerelateerde klachten.

Bekijk ook onze andere trainingen en workshops

In-company training voor uw bedrijf?

Neem contact met ons op Of bel: 020-468 33 13

‘Op al onze trainingen en workshops zijn de algemene voorwaarden van de Enrgy in Business Group van toepassing’