ENRGY

Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Dit klinkt simpel , maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Het leven wordt alsmaar gehaaster. Alles moet sneller, efficiënter en beter. We eisen steeds meer van ons zelf. De hoeveelheid prikkels is ook enorm toegenomen met de komst van tv, computer, mobiele telefoons, social media en Ipad's. Mindfulness helpt om weer tot jezelf te komen en om op een andere slimme manier om te gaan met stress.

Mindfulness is voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren! Je leert beter omgaan met moeilijke emoties, minder beïnvloed te worden door je gedachten (piekeren), meer inzicht in automatische patronen, bewust keuzes maken en je beter staande houden in de huidige maatschappij.

Mindfulness programma

De 8-weekse Mindfulness Bases Stress Reduction (MBSR) training is in 1979 ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, die als moleculair bioloog verbonden was aan The University of Massachusetts Medical School. Hij zag dat chronische patiënten, die medisch gezien uitbehandeld waren, vaak te horen kregen dat ze maar moesten ‘leren leven' met hun klachten, zonder dat hen werd uitgelegd hoe ze dat moesten doen. Vanuit zijn ervaring met meditatie en yoga, ontwikkelde hij een training met als doel patiënten middelen te geven waardoor ze zelf iets aan hun gezondheid en welbevinden kunnen doen. Sindsdien hebben duizenden wetenschappelijke studies de lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen van mindfulness in het algemeen en MBSR in het bijzonder gedocumenteerd en wordt het 8-weekse MBSR-programma met veel succes toegepast in onder andere de westerse evidence-based geneeskunde, op scholen, in bedrijven, bij de training van atleten, in de opleiding van artsen en politieagenten en in leiderschapsprogramma's.

Resultaat

Vermindering van psychische en lichamelijke klachten, beter kunnen omgaan met stress, meer ontspannen in het leven staan, meer energie, beter slapen, meer zelfvertrouwen, beter eigen grenzen aangeven, betere concentratie, minder piekeren, betere gezondheid (versterkt het immuunsysteem, stimuleert gezonde leefstijl), bewuster leven en daardoor meer genieten in het hier en nu.

Bekijk ook onze andere trainingen en workshops

In-company training voor uw bedrijf?

Neem contact met ons op Of bel: 020-468 33 13

‘Op al onze trainingen en workshops zijn de algemene voorwaarden van de Enrgy in Business Group van toepassing’