Spring naar content
Young Capital Testimonial

Van standaard aanpak naar compleet partnership

Onze samenwerking met YoungCapital

Recruitmentbureau YoungCapital linkt jong talent aan werkgevers. Tijdens de studie, vlak na het afstuderen of als young professional. Met meer dan 7 miljoen ingeschreven kandidaten hebben zij het grootste jongerennetwerk van Europa. En hun netwerk groeit met tienduizenden connecties per maand. En terwijl het bedrijf doorgroeit in formaat, verandert ook hun visie op verzuim.

De behoefte
YoungCapital behoort inmiddels tot de top van de grootste recruitmentbureaus in Nederland met 32 vestigingen en ruim 1.000 eigen medewerkers. De arbodienst waarmee ze samenwerkten, sloot niet meer aan op de groei en hun visie op verzuim. Oorspronkelijk lag de focus op het oplossen van verzuim, maar de behoefte ontstond om te kijken naar andere oorzaken die het verzuim beïnvloeden. YoungCapital vroeg ons te helpen om het ziekteverzuim terug te dringen. Met alles wat daarbij komt kijken. Wij stroopten onze mouwen op.

De overstap 
HR-manager Jolanda Stokman kijkt tevreden terug op de overstap naar ENRGY: “Het ging heel soepel. We keken samen met ENRGY wat het beste is voor de medewerker en het bedrijf. Welke medewerker namen zij over, en wie bleef nog bij de oude dienstverlener. Dit was echt specifiek toegespitst op onze situatie.”

De gezamenlijke klik
Na de overstap in 2015, hebben we een hechte en intensieve relatie opgebouwd. Ook Stokman ervaart dat zo: “Het is een echte samenwerking geworden, waarin we complete partners zijn. Het team van ENRGY komt zelf met nieuwe initiatieven voor een bepaalde aanpak of training. We zijn ook heel blij met de rol van de werkvermogenspecialisten. Zij bewaken het proces, daarnaast hebben zij een coachende rol waardoor onze medewerkers aan het denken worden gezet om zelf regie te nemen over hun werkvermogen. Bovendien krijgen we tips hoe we verzuim moeten aanpakken en hoe we iemand duurzaam inzetbaar kunnen houden. Ze denken proactief mee en we hebben fijne gesprekken. Na jarenlange samenwerking, is die klik er nog steeds.”

Ziektewet
In 2019 vroeg YoungCapital ons mee te denken om de gezamenlijk beslissing te nemen om eigenrisicodrager voor de ziektewet te worden. Stokman: “Dit was een fijn proces. Het team van ENRGY kwam langs om alles te bespreken en liet ons stap voor stap zien hoe het in z’n werk gaat. Sinds we eigenrisicodrager voor de ziektewet zijn, zitten we dankzij ENRGY nog steeds kort op de bal. Ook al zijn de medewerkers uit dienst. ENRGY houdt ons continu up-to-date over de voortgang van de medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan. En dat is heel fijn.”