Spring naar content

Q&A – Week van de Werkstress

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Volgens TNO loopt jaarlijks meer dan een miljoen mensen het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen en deze cijfers stijgen. Lukas Gerritsen, directeur Preventie & Duurzame inzetbaarheid, geeft antwoord op veelgestelde vragen rondom het onderwerp:

Q: Deze cijfers zijn ook bij jou bekend, merk je dat het aantal gevallen stijgt?

A: Het hebben van psychische klachten is en blijft een grote uitdaging, dit heeft er ook mee te maken dat we meer van ons leven verwachten. Vooral bij de jongere generatie (20-35 jaar) zien we dat het verzuim en psychische klachten nog een stukje groter is. Wij als werkgevers moeten goede randvoorwaarden creëren, zodat deze medewerkers optimaal kunnen functioneren. Deze randvoorwaarden verschillen per organisatie en type medewerker, de een kan wel goed tegen stress en een hoge werkdruk en de ander totaal niet. Het belangrijkste is dat de leidinggevende daar altijd een proactieve rol in speelt en de dialoog blijft voeren met de medewerker.

Q: Wat kan een werkgever doen ter preventie van stress op de werkvloer?

A:  Binnen ENRGY geloven wij in een werkvermogen strategie. Iedereen heeft recht op een goed werkvermogen en dat begint op de eerste werkdag al. Daarnaast moeten medewerkers ook de competenties hebben om het werk goed uit te voeren. Mochten ze dit niet hebben, dan is het zaak om als werkgever te bekijken hoe je kan bijdragen aan de ontwikkeling hiervan. Wat wij verder belangrijk vinden is autonomie binnen een competentie, dat medewerkers daar goed op scoren. Als we medewerkers veel autonomie geven, om zelf het werk te kunnen inrichten, is dat een energiebron. Wat uiteindelijk zorgt voor een positief effect.

Q: Heb je tips om inzicht te krijgen in de tevredenheid van je medewerkers? 

A: Er is altijd interesse in de medewerkerstevredenheid, maar ik ben veel meer geïnteresseerd in inzetbaarheid. Dit doen wij door middel van de werkvermogenscan. De werkvermogenscan bestaat uit een online vragenlijst, gericht op de mentale en lichamelijke gezondheid van je medewerkers. Het gaat veel meer over werkervaringen, in plaats van tevredenheid. Als je goed wilt scoren op inzetbaarheid moet je ervoor zorgen dat mensen energie krijgen van het werk dat ze doen, dat is veel lastiger. De werkvermogenscan is een middel die we zelf ook inzetten, om te kijken hoe het gaat met onze mensen. Het is belangrijk om er vervolgens ook naar te handelen. Wij zorgen er dan ook voor dat wij zelf 2 keer per jaar een werkvermogenscan uitvoeren, er zijn altijd verbeterpunten.

Q: Wat zijn de vervolgstappen van een werkvermogenscan?

A: Medewerkers krijgen een individuele rapportage, waarbij ze zelf zien waar ze op werkdruk en de verschillende energiebronnen scoren. Hoe scoor je op je energielek? Hoe is je slaap? Ook  fysieke componenten, zoals leefstijl zijn belangrijk. Je ziet namelijk dat mensen die gestrest zijn, vaak ongezonder leven. In de rapportage krijg je aan de hand van een stoplicht model een terugkoppeling van hoe je ervoor staat. De organisatie krijgt ook een terugkoppeling, hoe ze er gemiddeld genomen voorstaan. Een adviseur helpt vervolgens bij het maken van een plan van aanpak en het inzetten van de juiste interventies.

Q: Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen op het gebied van preventie?

A: Medewerkers geven, voordat ze uitvallen, al veel signalen af. Ze worden prikkelbaarder, reageren kortaf en slecht op e-mails. Reacties die je eigenlijk niet gewend bent van een persoon. De leidinggevende is de voelspriet van de organisatie, die moet vervolgens op tijd het gesprek aangaan en zorgen dat er besproken wordt waar de behoefte ligt. Als we via verzuim iemand een coach geven, is het eigenlijk al te laat. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat, op het moment dat mensen nog aan het werk zijn, je de signalen herkent en vervolgens tijdig actie onderneemt.

Meer informatie over de werkvermogenscan? Bekijk de voordelen van de werkvermogenscan of neem contact met ons op!

 

Lukas                               Lukas

Lukas Gerritsen
Directeur Preventie & Duurzame inzetbaarheid

Ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.