Spring naar content

Wat is een PMO? En wat heb ik eraan?

Niet schrikken. Wist je dat vijftig procent van de medewerkers die langdurig verzuimt, binnen vier jaar opnieuw uitvalt? Dat wil jij voorkomen. Hoe? Onder meer met een Preventief Medisch Onderzoek. Geen pleisters plakken, maar verzuim voorkomen. Klinkt goed, maar wat is dat precies, een PMO? En wat heb je eraan?

First things first: een PMO, wat is het? Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een praktisch hulpmiddel dat de gezondheid, het welzijn én het werkvermogen van jouw medewerkers monitort. Zodat jij het HR-beleid van jouw organisatie aan kunt scherpen. Zo’n onderzoek is niet alleen periodiek wettelijk verplicht, maar ook nog eens ontzettend belangrijk. Want gezonde en gemotiveerde medewerkers zijn dé succesfactor van jouw organisatie.

APK-check voor je organisatie

Met andere woorden: een PMO is als een APK-check voor jouw organisatie. Wat gaat er goed? En waar is ruimte voor verbetering? Een PMO van ENRGY is overigens (véél) meer dan alleen een vragenlijst. Wij koppelen de uitkomsten aan beleidsadvies. Dus niet: dweilen met de kraan open. Maar: herstellen, voorkomen én versterken. Zo zetten wij werkvermogen pas écht in beweging. Dat doen we in vier stappen.

1. Werkvermogenscan

Het ENRGY PMO start met een online vragenlijst (Werkvermogenscan). Daarmee brengen wij onder meer de gezondheid, leefstijl en motivatie van jouw medewerkers in kaart. Op maat. Voorbeeld: uit jouw RI&E blijkt dat de werkdruk erg hoog ligt. Dan besteed jij in jouw PMO extra aandacht aan de thema’s veerkracht en vitaliteit. Daarmee krijg jij de antwoorden die voor jouw organisatie relevant zijn.

2. Health check

Komt er uit jouw RI&E een mogelijk arbeidsrisico naar voren? Dan voert ENRGY in het PMO ook een health check (fysieke meting) uit. Denk bijvoorbeeld aan een gehoor-, longfunctie of bloedtest.

3. Vitaliteitsgesprek

De volgende stap? Een vitaliteitsgesprek met jouw medewerkers. De resultaten uit de werkvermogenscan en eventuele health check geven je medewerker inzicht in zijn gezondheid, welzijn én werkvermogen. Dat zorgt ervoor dat hij ook daadwerkelijk in actie komt. Aan de hand van zijn resultaten formuleert je medewerker, in overleg met de vitaliteitsprofessional, een korte en langetermijndoelstelling: het begin van eigen regie.

4. Concrete adviezen voor een beter beleid

Tot slot: ENRGY deelt de (anonieme) informatie uit het PMO met jou. Daarin zijn we helder. Geen ingewikkelde boekwerken met jargon. Wel een uitgebreide analyse, blauwdruk van jouw organisatie, vergelijking met de beroepsbevolking benchmark Nederland én concrete aanbevelingen. Daarmee weet jij precies waar jouw organisatie mee aan de slag kan om het werkvermogen te verbeteren.

Wil jij meer weten over het PMO van ENRGY? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme over het vergroten van werkvermogen. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.