Spring naar content

‘Wandelcoaching helpt je om vrijer te praten’

De wind door je haren, frisse lucht en prachtige vergezichten. Je krijgt het zomaar ‘cadeau’ bij wandelcoaching. ENRGY coach Maxine van Aken coacht al meer dan een jaar mensen in de buitenlucht en zou niet anders meer willen. ‘De natuur werkt als een spiegel’.

Wandelcoaching.. hoe is dat ontstaan?
Toen wij tijdens de eerste lockdown allemaal thuis kwamen te zitten en massaal online gingen werken, ben ik gestart met wandelend coachen. Ik merkte dat mensen veel behoefte hadden aan het fysiek afspreken en ‘echt’ contact te hebben met elkaar. Daar is de natuur natuurlijk bij uitstek geschikt voor, omdat het afstand houden geen enkel probleem is. Ook nu we weer naar kantoor kunnen, blijven wij absoluut het wandelcoachen aanbieden.

Wat is een groot voordeel van wandelcoachen?
Tijdens het wandelen langs het strand of bos voel ik direct een verbinding met de ander. Coaching in de natuur vind ik krachtiger dan binnenskamers, want door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens in beweging. Het is gemakkelijker praten als je niet tegenover elkaar zit. Het helpt je om vrijer te praten.

En verder ..?
Het is echt een voordeel dat buiten je zintuigen minder belast worden. Het zorgt voor ontspanning in je brein en je stress neemt automatisch af. Ook werkt de natuur als een soort spiegel en kan een mooie metafoor zijn voor diverse thema’s.

Doordat je naar buiten gaat en in een andere omgeving bent, kun je echt afstand nemen van situaties. Je bent er even helemaal uit. Hierdoor kun je patronen gemakkelijker inzien. Daarnaast helpt een wisselende omgeving om inzichten op te doen en deze ook beter vast te houden.

Heeft iedereen er iets aan?
Wandelcoaching is voor iedereen geschikt. Soms merk ik dat de ander heel hard van stapel loopt en ik hem of haar nauwelijks kan bijbenen. Dan vertraag ik en laat ik de ander zien wat het doet als je soms even stil staat.

Welke tip heb je voor mensen die twijfelen?
Kom het ervaren en voel wat het met je doet. Ik neem je graag mee op reis!

Meer weten over wat wandelcoaching voor jou kan doen? Vul onderstaand formulier dan zeker in.

Wandelcoaching ENRGY

Leuk dat je interesse hebt in de ENRGY wandelcoaching. Als je onderstaand formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.
Naam(Vereist)
Ik wil graag meer weten over(Vereist)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.