Spring naar content

Verbinding is belangrijker dan ooit

Sinds februari 2020 werkt het gros van Nederland thuis. Het is maar de vraag wanneer we weer op kantoor gaan werken en of we ooit weer teruggaan naar de oude situatie. Werken op afstand blijkt prima te kunnen, mits er aandacht is voor een aantal facetten. Hoe blijf je bijvoorbeeld in verbinding met collega’s als iedereen op afstand werkt?

Uit grootschalig onderzoek door Van Veldhoven & Van Gelder (2020) blijkt dat thuiswerken door veel mensen als positief wordt ervaren. Medewerkers geven aan thuis productiever en efficiënter te kunnen werken. Door het vervallen van reistijd, hebben ze meer tijd en zijn ze flexibeler om hun eigen tijd in te delen. Ze kunnen zo hun werk makkelijker combineren met hun privéleven (hobby’s, het huishouden, het gezin etc). Dat thuiswerken blijkt dus zo gek nog niet. Grote kans dat in het nieuwe normaal thuiswerken de norm wordt.

Thuiswerken zorgt voor sociaal gemis

Toch worden er ook nadelen genoemd van het thuiswerken. Een van die nadelen die vaak genoemd wordt, is dat men het sociale aspect van werkt mist. Werk is voor velen meer dan alleen werk. Het is ook de plek waar we mensen ontmoeten en ons verbonden voelen met elkaar. We missen het praatje bij de koffie, het grapje van de collega naast je, het even kunnen sparren over werk. Uit onderzoek van Nationale Nederlanden & Crunchr (2020) blijkt dat vooral millennials de sociale interactie missen. Het werken met collega’s maakt dat je je gesteund en gewaardeerd voelt. Als je ergens mee zit, helpt je hart luchten bij een collega om de boel te relativeren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sociale steun van anderen “bufferend” werkt tegen stress- en uitputtingsklachten (Bakker en Demerouti, 2007). Bovendien kan het samenwerken met collega’s leiden tot nieuwe inzichten en creatieve oplossingen. Volgens de motivatietheorie van Ryan & Deci (2000) hebben wij mensen drie basisbehoeftes die zorgen voor motivatie en bevlogenheid in het werk, te weten: autonomie, verbinding en competentie. Als één van die basisbehoeftes onder druk komt te staan, kan dit de bevlogenheid en zo het functioneren van medewerkers belemmeren. Het ervaren van voldoende verbinding met collega’s draagt dus bij aan een beter welzijn, een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Stel voldoende vragen

Alle reden dus om ervoor te zorgen dat de onderlinge verbinding tussen collega’s goed blijft. Hoe kan je als werkgever hiervoor zorgen? Hier ligt een belangrijke taak voor de leidinggevenden. Het is essentieel, juist nu, dat medewerkers zich gezien en gehoord voelen. Dat vereist een andere stijl van leidinggevenden. Leiderschap dat gebaseerd is op empathie en vertrouwen. Plan dus regelmatig een persoonlijk gesprek met medewerkers waarin je open vragen stelt. Hoe gaat het nu echt met de medewerker in deze tijd? Hoe gaat het thuis? Hoe ervaart iemand het thuiswerken? Wat gaat er goed, wat minder goed? Wat heeft iemand nodig? Is het voor de medewerker duidelijk wat er van hem of haar verwacht wordt? Hoe kan je als leidinggevende hem of haar daarin ondersteunen? Het is belangrijk om écht verbinding te maken met de medewerker en te weten wat er speelt. Leidinggevenden moeten realiseren dat ieder individu andere behoeftes heeft en hier zo goed mogelijk op inspelen. Je kunt hier zelfs een digitale wandeldate van maken, waarbij jullie beiden gaan wandelen. Dat stimuleert ook de beweging, want dat hele dag stilzitten is ook niet goed.

Wekelijks momentje

Als leidinggevende kun je verder de sociale interactie onderling stimuleren door bijvoorbeeld wekelijkse check-ins met je team of afdeling te organiseren. Hier is er de ruimte is om met elkaar te delen hoe het met iedereen gaat, zowel werkgerelateerd als persoonlijk. Organiseer creatieve teamsessies of heb het samen over de ideale manier van samenwerken op afstand. Creëer een klimaat waarin mensen open en kwetsbaar kunnen zijn. Zorg dat je de gezamenlijke doelstelling blijft communiceren, zodat mensen blijven snappen waar ze het voor doen en dat “wij gevoel” blijven houden. Vier de (werk)successen met elkaar, maar ook de dingen die minder goed gaan. Als leidinggevende kan het helpen om soms ook wat kwetsbaars te delen, iets wat je lastig vindt of niet perfect gaat. Je zal meer de menselijke kant van mensen zien doordat je meer meekrijgt van zijn of haar thuissituatie. Zo zie je bijvoorbeeld een familielid of huisdier in beeld of zit iemand in z’n kloffie achter het beeldscherm. Dit kan ook opening bieden om wat meer in te gaan op iemands persoonlijke leven.

Buddysysteem

Om de sociale verbondenheid te stimuleren, kan je als werkgever een buddysysteem organiseren waarbij medewerkers aan elkaar worden gekoppeld om zo een oogje in het zeil te houden hoe het gaat. Verder kun je digitale activiteiten organiseren waarbij het hele bedrijf of een deel van het bedrijf bij elkaar komt. Organiseer bijvoorbeeld een online pubquiz, een vrijdagmiddagborrel, een ranking-the-collega’s, een bootcamp of iets anders creatiefs. Laat vooral medewerkers zelf ook met ideeën komen waar iedereen vrijwillig aan kan meedoen. Een belangrijke voorwaarde is dat jij als werkgever de faciliteiten schept waarbinnen dit kan.

Samen kun je het aan

Uiteindelijk kan in verbinding met elkaar blijven ook op afstand, als de intentie om elkaar te blijven opzoeken en elkaar te willen zien, er maar is. Dat kan altijd en overal, maar vergt soms even iets meer moeite en creativiteit. Misschien helpt het om te realiseren dat we met elkaar hetzelfde doormaken en dat we hier samen doorheen moeten. In Corona vinden we een gezamenlijke vijand en misschien verbroedert en verbindt dat ons.
Stay strong and connected!

Wil je advies om hoe het werkvermogen te versterken? Bekijk onze diensten betreft coaching en trainingen. Ga voor duurzamen inzetbaarheid voor jou en je medewerkers. Op de hoogte blijven van onze kennis die wij delen? Volg ons dan op LinkedIn.

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme rondom casemanagement. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.