Spring naar content

Terugblik op 2021 & vooruitkijken naar 2022

We kijken terug én vooruit met onze algemeen directeur Marcel Houtman. Wij stelden hem 5 vragen:

Hoe kijk jij terug op 2021?

Aan de ene kant was 2021 een succesvol jaar, waarin wij weer flink zijn gegroeid. Wij hebben veel nieuwe enthousiaste collega’s welkom mogen heten en sloten mooie nieuwe klanten en merken aan. We hebben de re-branding naar ENRGY en herpositionering van onze dienstverlening succesvol volbracht. We zijn weer een stap verder in het realiseren van onze missie: ‘elke medewerker een optimaal werkvermogen.’

Maar het was, net als 2020, ook een bizar jaar, waarin onze collega’s veel thuis werkten. Dat was best pittig soms. Bij onze preventieve diensten was, met name de eerste helft van 2021, dat voelbaar, omdat klanten hun investeringen uitstelden.

Wat heeft je (positief) verrast?

2021 kende vele hoogtepunten en positieve verrassingen. Een aantal klanten, die flink getroffen zijn door Covid-19, hebben we met onze dienstverlening goed ondersteund. Daar ben ik trots op. We zijn verhuisd naar een nieuw pand in Amsterdam en behaalden het ISO 27001 certificaat. Ook moderniseerden wij onze IT infrastructuur, zodat onze professionals eenvoudig online consulten kunnen draaien voor onze klanten. Heel belangrijk in deze tijd. Een ander hoogtepunt is de overname van ons bedrijf door Mentha Capital. Zij ondersteunen ons bij de verdere professionalisering van onze organisatie en het realiseren van onze ambities op het gebied van groei en innovatie.

Regie op werkvermogen is wat wij onze klanten gunnen en beloven. Hoe gaan wij ons hier in 2022 verder hard voor maken?

Ook in 2022 hebben we weer flinke ambities en plannen. Ik wil er graag twee noemen. We zetten een nieuwe product in de markt: ENRGY Connect. Hierin bieden wij niet alleen sociaal medische begeleiding aan, maar het complete scala aan diensten op het gebied van herstellen, voorkomen versterken. Het is een integrale propositie met alle relevante diensten, waarmee je als onderneming zowel voldoet aan de Arbowet als investeert in het werkvermogen en productiviteit van de medewerkers.

Daarnaast gaan we met onze huidige (maatwerk)klanten actief in gesprek om gezamenlijk een werkvermogenstrategie te ontwikkelen en uit te rollen. Onze accountmanagers nemen hiervoor het initiatief.

Met de introductie en uitrol van ENRGY CONNECT en het ontwikkelen van een werkvermogenstrategie voor onze (maatwerk)klanten maken we weer een flinke stap in het realiseren van onze missie. Bij een aantal van onze klanten startten wij dit al op in 2021.

Verder zien we dat er nog veel kansen liggen op het gebied van data en dataverrijking rondom verzuim en werkvermogen. Deze propositie werken wij de aankomende jaren verder uit. Op basis van data in combinatie met de kennis van onze professionals kunnen we (nog) beter voorspellen hoe lang verzuim duurt, wat de beste interventie is en hoe in de toekomst verzuim voorkomen kan worden en werkvermogen versterkt kan worden.

Welke onderwerpen leven er bij onze klanten en hoe speelt ENRGY hier op in?

De krappe arbeidsmarkt is een thema voor bijna al onze klanten. Het is moeilijk gekwalificeerd personeel te vinden. Het is dan ook belangrijk personeel aan je te binden en te behouden. Het investeren in werkvermogen wordt dan ook alleen nog maar belangrijker. Daar spelen wij bij ENRGY op in met ENRGY Connect. Met ENRGY Connect verleg je de focus van verzuim, naar duurzame inzetbaarheid, de productiviteit en het werkplezier van je personeel.

Met welk gevoel kijk jij naar 2022?

Ik kijk met een goed en positief gevoel naar 2022. Hopelijk kunnen we de pandemie voorgoed achter ons laten. ENRGY staat er goed voor. We zijn niet de grootste partij in de markt, maar wel de beste partner voor onze klanten op het gebied van werkvermogen en inzetbaarheid. Dat is de basis van waaruit we verder bouwen.

marcel                                 Marcel

Marcel Houtman

 

Ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.