Spring naar content

RI&E – Hoe ziet een Plan van Aanpak eruit?

Je hebt de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart. Mooi. Dan is het nu tijd voor actie. Het is tijd voor een Plan van Aanpak. Welke maatregelen moet jij nemen om de geïnventariseerde risico’s aan te pakken? Wie is daar binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor? En welke deadlines stel je?

De RI&E en het Plan van Aanpak zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één is zinloos zonder het ander. In de RI&E inventariseer, evalueer en prioriteer je de risico’s. En in het PVA loop je deze risico’s na: hoe voorkom of verminder je het risico? Met welke maatregel? Wat is daarvoor nodig? Wie gaat ermee aan de slag? Wat zijn de kosten? Wanneer moet de maatregel ingevoerd zijn? En wanneer ben jij tevreden? Een goed Plan van Aanpak geeft antwoord op ál deze vragen.

Voorbeeldje..

Hoe zo’n PVA eruit ziet? Dat verschilt. Ieder Plan van Aanpak is maatwerk. Voorbeeldje? Stel je voor: je medewerkers rijden op een heftruck, maar zijn hier niet voor geschoold. Hebbes, een risico. Dit punt vraagt om een PVA. De maatregel? Scholing. Wanneer? Voor de huidige medewerkers: direct. En voor de nieuwe medewerkers: als onderdeel van het inwerkprogramma. Wie pakt het op? HR. Een eenvoudig en uitgekleed voorbeeld van een Plan van Aanpak.

Betrek je medewerkers

Onthoud: een Plan van Aanpak is geen doel op zich. Het is een middel. De start van een beweging binnen jouw organisatie. Zo zorgt een dynamisch PVA, waarin jij jouw medewerkers betrekt, voor meer bewustzijn en motivatie. Waarom? Omdat je medewerkers zich gehoord voelen en direct verbeteringen zien.

TIP: De ervaring leert dat het samen uitwerken van verbeteracties tot meer kwaliteit en begrip leidt. Je medewerkers voelen zich betrokken bij een RI&E en zetten bevlogen hun schouders onder het PVA.

5 tips!

Aan de slag met jouw Plan van Aanpak? Start met deze 5 tips:

#1 – Betrek je medewerkers.
Het geheim van een succesvolle implementatie? Draagvlak in je organisatie.

#2 – Wees helder.
Wanneer moet de maatregel geïmplementeerd zijn? En wanneer ben jij tevreden?

#3 – Voorkomen is beter dan genezen!
Pak de risico’s aan bij de oorzaak, in plaats van het gevolg.

#4 – Stel een gekwalificeerde preventiemedewerker aan.
De preventiemedewerker is medeverantwoordelijk voor de coördinatie van het Plan van Aanpak.

#5 – Leg connecties met de juiste professionals.
In onze volgende mail vertellen we je wie er allemaal betrokken zijn bij een RI&E.

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme over het vergroten van werkvermogen. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.