Spring naar content

Regie op werkvermogen: wat is het en wat heb je eraan?

Bij ENRGY geloven wij dat iedereen het recht heeft op het vermogen om te werken. Dat noemen wij het werkvermogen: de basisvoorwaarde voor iemands welzijn, bevlogenheid en energie. Onze missie? Zo veel mogelijk bedrijven besmetten met werkvermogen. Hoe? Met regie op werkvermogen.

Wij begrijpen dat werkvermogen fluctueert en dat de werknemer soms wat minder lekker in z’n vel zit. Soms vanwege ziekte, vaak in combinatie met andere dingen die gebeuren in het werkende leven. Hoe wij zijn werkvermogen meten? Dat doen wij met het Huis van Werkvermogen. Een model dat we al twintig jaar gebruiken om verzuim, preventie en duurzame inzetbaarheid te versterken.

Huis van Werkvermogen

Het Huis van Werkvermogen biedt inzicht in de elementen (verdiepingen) die het werkvermogen van je werknemer bepalen. Nu en in de toekomst. Verdieping 1, gezondheid, zien wij als de fundering. Pas wanneer je werknemer lichamelijk en mentaal gezond is, is er een basis voor werkvermogen. Verdieping 2 draait om competenties. Een werknemer met vaardigheden en kennis, kan zijn werk aan.

De juiste balans

Op verdieping 3 staan normen en waarden centraal. Sluiten de normen en waarden van de werknemer aan bij die van de organisatie? Dan is hij gemotiveerd om zijn werk goed te doen. Tot slot, verdieping 4: werk. De werkomstandigheden, het leiderschap én de sfeer zijn van invloed op hoe goed je werknemer zijn werk kan doen. Wanneer alle vier verdiepingen in balans zijn, ontstaat er een goed werkvermogen én een laag verzuim.

Besmet met werkvermogen

Helaas is werkvermogen zelden iets constants. De vier verdiepingen van het Huis van Werkvermogen zijn continue in beweging. Zo’n fluctuerend werkvermogen vraagt om regie. Regie van de werkgever én de werknemer. Pas wanneer we, in zoveel mogelijk organisaties, samen de regie pakken, creëren we een toekomstbestendige balans in duurzame inzetbaarheid.

Eigen regie in 3 stappen

Gezamenlijk de regie pakken dus. Hoe doen we dat? Dat start met regie op inzetbaarheid: versterk een optimaal werkklimaat met bevlogen werknemers. Ten tweede, regie op preventie: voorkom structureel uitval. En valt er toch iemand uit? Neem dan regie op verzuim: krijg de werknemer weer snel, maar ook zorgvuldig en duurzaam aan het werk. Met deze drie stappen, vergoot jij de duurzame inzetbaarheid van jouw organisatie. Een casemanager begeleidt je daar bij.

Bij ENRGY plakken wij geen pleisters, maar geven we jou de handvatten om zelf regie te nemen. Wil jij meer weten over regie op werkvermogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.