Spring naar content

PMO van ENRGY: 7 voordelen

Het is vrijdagmiddag, 4 uur. Je medewerker neemt je apart. Hij voelt zich opgebrand. Ervaart zijn werk als een belasting. En denkt erover om van baan te veranderen. Oeps. Wat nu? Had je dat maar geweten! Met een PMO van ENRGY zet jij in op preventie. Daarmee voorkom je verzuim. En daar doe jij je voordeel mee. Welk voordeel precies? We noemen er 7.

1. Voldoe aan wet- en regelgeving

Allereerst, en niet geheel onbelangrijk, voldoe jij met het PMO van ENRGY aan de wettelijke verplichting. Zet je schrap. Komt ie. Artikel 18 van de Arbowet: ‘De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan dat erop is gericht de risico’s die arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich meebrengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.’

2. Kies voor duurzame inzetbaarheid

Wist je dat…. 50% van de mensen die langdurig verzuimt, binnen vier jaar opnieuw uitvalt? Wanneer jij alleen inzet op herstel, blijf je dweilen met de kraan open. Met een PMO van ENRGY kies je voor herstellen, voorkomen én versterken. Kortom, je zet in op duurzame inzetbaarheid.

3. Voorkom productie- en omzetverlies

Een PMO biedt inzicht in de gezondheid, het welzijn en het werkvermogen van jouw medewerkers. Daarnaast voorziet het PMO in een set aan interventies die duurzame oplossingen aanreiken. Daarmee neem jij de regie op preventie. Het resultaat? Minder productie- en omzetverlies, minder verloop van personeel én minder verzuimkosten.

4. Realiseer meer productiviteit én betere prestaties

Gezonde en gemotiveerde medewerkers hebben veel energie, zijn betrokken en melden zich weinig ziek. Het resultaat? Meer productiviteit én betere prestaties.

5. Geef je medewerkers eigen regie

Het PMO geeft je medewerker een ‘cadeautje’: inzicht in zijn eigen gezondheid, welzijn en werkvermogen. Daarnaast krijgt hij van ENRGY een advies op maat. Daarmee kan hij zelf aan de slag: het begin van eigen regie.

6. Geef een mooi signaal af

Met een PMO laat jij zien dat je de gezondheid van je medewerkers serieus neemt. En dat gaat verder dan een health check. Jij vindt het belangrijk dat een medewerker lekker in zijn vel zit. Enthousiast is over zijn baan. En bruist van energie. Daarmee geef je een mooi signaal af.

7. Verstevig jouw HR-beleid

ENRGY koppelt jouw PMO aan beleidsadvies. Wat gaat er goed in de organisatie? En waar is ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op MT-niveau, in leiderschap of op stressniveau? Op basis van inzicht neem jij regie op verzuim, preventie en inzetbaarheid. Daarmee verstevig je jouw HR-beleid.

Wil jij meer weten over het PMO van ENRGY? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme over het vergroten van werkvermogen. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.