Spring naar content

PMO óf Pago? Dit zijn de 5 verschillen

Als werkgever wil (en moet) je jouw medewerkers een periodiek gezondheidsonderzoek aanbieden. Dat betekent kiezen. Tussen het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) en het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Mooie termen, maar wat zijn de verschillen? Speciaal voor jou: de belangrijkste 5 op een rij.

1. Werkgerelateerde gezondheidsrisico’s / Werkvermogen

Een PAGO brengt slechts de werkgerelateerde gezondheidsrisico’s in kaart. Voorbeeldje: je mensen werken met verf en dus met giftige stoffen. Dan raadt de bedrijfsarts je medewerkers een long- of bloedonderzoek aan. That’s it. Niet meer. Niet minder. Een PMO gaat een stap verder. Dit onderzoek neemt de algehele gezondheid van jouw medewerkers onder de loep. Niet alleen de werkgerelateerde gezondheidsrisico’s, maar ook de gezondheid, het welzijn én het werkvermogen.

“Een fitte medewerker zit niet alleen beter in zijn vel, maar presteert ook beter op het werk”

2. Gezondheidsrisico’s / Leefstijl

Een PMO kijkt ook naar de (fysieke en mentale) conditie en leefstijl van je medewerkers. En dat is belangrijk, want een fitte medewerker zit niet alleen beter in zijn vel, maar presteert ook beter op het werk.

3. Voorkomen gezondheidsrisico’s / Voorkomen verzuim

Kortom, een PAGO voorkomt gezondheidsrisico’s, veroorzaakt door het werk. En een PMO voorkomt verzuim, veroorzaakt door gezondheid, welzijn én werkvermogen. Op basis van een PMO weten werknemer én werkgever wat zij moeten doen, laten of verbeteren ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid. Anders gezegd, het PMO versterkt het preventieve beleid op jouw werkvloer.

4. Bedrijfsarts / Team

En dan, de uitvoering. In een PAGO is de bedrijfsarts leidend. Hij is verantwoordelijk voor het afdekken van de risico’s. Bij een PMO werkt dat net wat anders. Een PMO kijkt verder dan alleen de gezondheidsrisico’s door werk, dus zijn ook werkgever en OR betrokken. Zij bepalen, samen met de bedrijfsarts, de inhoud van het PMO en de acties.

“Voorkom verzuim en neem de regie op preventie”

5. Onderzoek / Onderzoek mét interventies

Tot slot: het doel. Een PAGO is een onderzoek en biedt inzicht. Punt. Een PMO is een onderzoek, biedt inzicht én voorziet in een set aan interventies voor de medewerkers, het MT én de organisatie. Daarmee kies jij voor duurzame inzetbaarheid. Je voorkomt verzuim en neemt regie op preventie. Het resultaat? Gezonde, gemotiveerde en productieve medewerkers. En dat leidt tot betere prestaties en minder verzuimkosten, verloop en productie- en omzetverlies.

Wil jij meer weten over het PMO van ENRGY? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Gratis Adviesgesprek

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme over het vergroten van werkvermogen. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.