Spring naar content

Inzetten op preventie

Inzetten op preventie om werkvermogen te optimaliseren en verzuim te voorkomen; daar gaan we voor. We gebruiken hiervoor de RI&E en het PMO als startpunt van een goed preventieprogramma.

Echt inzicht

Actie gedreven advies

Return on investment

Voorkomen van
verzuim.
Hoe doe je dat?

Elke werkgever wil goed voor zijn of haar werknemers zorgen. Niet alleen om risico’s op arbeidsongevallen te minimaliseren, maar uiteraard ook om verzuim te voorkomen en inzetbaarheid te verhogen. Met de data uit de Risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E) creëren we dynamisch werkdocument waarmee je inzicht krijgt in alle potentiële arbeidsrisico’s binnen het werk. De RI&E legt daarnaast ook aandachtspunten bloot die we mee kunnen nemen in het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Als uit de RI&E bijvoorbeeld blijkt dat we werkdruk erg hoog ligt, kun je in het PMO extra aandacht besteden aan veerkracht en vitaliteit. Dit geeft je de handvatten om maatregelen te treffen die ook echt effect hebben.

Concrete adviezen voor een beter beleid
Bij ENRGY houden we van duidelijkheid. En dat zie je terug in heldere rapportages die voldoen aan de privacywetgeving. Geen ingewikkelde boekwerken met jargon, wel concrete aanbevelingen waarmee je aan de slag kunt. Onze documentatie geeft richting aan individuele interventies en een beter beleid. Zo voldoe je als werkgever aan de wet én draag je bij aan een veilige werkomgeving en een optimaal werkvermogen.

Wat onze klanten zeggen

Diensten

In toenemende mate maken werkgevers beleid op het voorkomen van verzuim en het ontwikkelen van duurzame inzetbaarheidsvraagstukken. Wij ondersteunen hierbij met verschillende diensten.

Eenvoudig overstappen naar ENRGY

De start van een samenwerking begint bij een vlekkeloze implementatie. Het onboarden van medewerkers, het implementeren van systemen en het vastleggen van alle afspraken zijn enkele belangrijke stappen in dit proces. Wij kennen dit proces als geen ander want we hebben dit al vaak succesvol doorlopen.

“Darwin zei het al: ‘It is not the strongest of the species that survives, it is the one most adaptable to change’. Zo is het met inzetbaarheid ook: we moeten ons blijven aanpassen om fit en vitaal ons pensioen te kunnen halen."

- Lukas Gerritsen

Directeur Preventie

Offerte?

We denken graag met je mee. We gaan samen met jou aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme rondom duurzame inzetbaarheid. Zeker weten dat we jou kunnen inspireren om samen met ons te zorgen voor optimaal presterende werknemers die het naar hun zin hebben op hun werk. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.