Spring naar content

Preventief Medisch Onderzoek

Pak de regie over verzuim. Investeer in preventie

Inzicht

Concrete handvatten

Duurzame inzetbaarheid

Zet in op
preventie.

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een praktisch hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van medewerkers te monitoren en het HR-beleid van de organisatie hierop aan te scherpen. Met andere woorden: een APK-check voor de organisatie en haar medewerkers!

Waarom een PMO?

Gezonde en gemotiveerde medewerkers hebben veel energie, zijn productief, betrokken en melden zich weinig ziek. Het PMO laat zien hoe het gesteld is met de gezondheid, het welzijn en het werkvermogen van medewerkers, maar spoort ook werkgerelateerde risico’s op. Het PMO biedt handvatten om zelf aan te slag te gaan met de bovenstaande thema’s. Met het PMO van ENRGY voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichting, maar geef je ook een signaal af dat je de gezondheid van medewerkers serieus neemt.

Health check
Afhankelijk van de arbeidsrisico’s die gedefinieerd worden in de RI&E, zullen we tijdens de health check fysieke metingen uitvoeren. We bieden de volgende testen aan:

Biometrie (lengte, gewicht, visceraal vet, vetpercentage, middelomtrek)
Bloeddrukmeting en hartslag
Oogtest
Gehoortest
Longfunctietest
Bloedtest (cholesterol, glucose)

Een expert spreken?

Vul je gegevens in en we bellen je terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schermafbeelding 2021-07-13 om 12.33 2

Wil jij grip op verzuim?

Download het gratis Casemanagement whitepaper voor tips, inzicht en advies.

De ENRGY PMO in 3 stappen

 • Online vragenlijst
  Het Preventief Medisch Onderzoek start met een online vragenlijst die ingaat op de gezondheid, leefstijl en motivatie van medewerkers. Een aantal thema’s horen standaard in het onderzoek, maar de organisatie kan zelf ook specifieke vragen toevoegen. Na het invullen krijgen medewerkers de resultaten te zien. Deze vergelijken we met onze benchmark en zo kunnen we hen inzicht geven in hun eigen gezondheid, welzijn en werkvermogen.
 • Health check
  Afhankelijk van de arbeidsrisico’s die gedefinieerd worden in de RI&E, zullen we tijdens de health check fysieke metingen uitvoeren
 • Vitaliteitsgesprek
  Na de health check volgt een vitaliteitsgesprek met een van onze professionals. We bespreken hier de antwoorden en resultaten van de vragenlijst. Dit gesprek maakt de vragenlijst begrijpelijk en zorgt ervoor dat de medewerker daadwerkelijk in actie komt.

Offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis, ervaring en enthousiasme rondom een PMO. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten zeggen

Óók interessant voor jou

Regie op duurzame inzetbaarheid is meer dan alleen de PMO. Daarom bieden wij verschillende diensten aan die verbonden zijn met elkaar. Met als resultaat het voorkomen van een dalend werkvermogen van jou en je medewerkers.