Spring naar content

Arbeidsdeskundig Onderzoek

De juiste deskundige op het juiste moment

Arbeideskundige

Concrete handvaten

Duurzame inzetbaarheid

De juiste deskundige op het juiste moment

Gelukkig gaan de meeste mensen vanzelf weer aan het werk en volstaat de begeleiding van de leidinggevende en de inzet van de werkvermogenspecialist of de bedrijfsarts. Wanneer re-integratie wél dreigt vast te lopen of wanneer er twijfel is of het eigen werk wel duurzaam haalbaar is, bieden we de helpende hand. We wachten niet op wettelijke termijnen, maar zetten de arbeidsdeskundige in wanneer deze vragen zich voordoen. Snel inzicht geeft snel richting aan wat er nodig is. Dit is goed voor de regie van werkgever en werknemer in aanloop naar een succesvolle re-integratie.

Arbeidsdeskundig rapport

In overleg met de bedrijfsarts onderzoekt de arbeidsdeskundige de belastbaarheid van de medewerker ten opzichte van de belasting van de functie. In het arbeidsdeskundig rapport geeft de arbeidsdeskundige antwoord op de volgende vragen:

  • Is terugkeer naar eigen werk mogelijk?
  • Wat zijn de mogelijkheden om het werk passend te maken?
  • Is terugkeer in ander werk bij de eigen werkgever mogelijk?
  • Wat zijn de mogelijkheden om de medewerker te begeleiden naar ander werk bij een andere werkgever? (re-integratie tweede spoor)

Door het beantwoorden van deze vragen wordt vastgesteld hoe de weg naar de meest passende vorm van re-integratie eruitziet voor de medewerker. Daarnaast wordt duidelijk wat zowel werkgever als werknemer hiervoor moeten doen.

Meer weten?

Neem voor verdere informatie contact op met onze productexpert Bill Beekman via b.beekman@enrgy.nl.

Schermafbeelding 2021-07-13 om 12.33 2

Wil jij grip op verzuim?

Download het gratis Casemanagement whitepaper voor tips, inzicht en advies.

Offerte aanvragen

We denken graag met je mee. Zonder kosten. We gaan samen met jou (online) aan tafel en delen onze kennis en ervaring. Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.