ENRGY

Workshops en trainingen

Workshop: stress & ontspanning

Iedereen ervaart in zekere mate wel eens stress in zijn leven, maar hoe herken je stress, is stress altijd negatief en wat kun je er aan doen? Op dergelijke vragen wordt ingegaan tijdens de workshop stress & ontspanning. In een interactieve sessie van 4 uur worden de deelnemers uitgenodigd om hun eigen stress (-signalen) te ontdekken. De workshop bestaat uit korte theoretische kaders met daarnaast overwegend praktische oefeningen om de deelnemers kennis te laten maken met stress-signalen, ontspanningsoefeningen en gezondheidsvaardigheden.

Onderdelen van de workshop zijn:

  • Stress: wat is stress, hoe ervaar ik stress, grenzen stellen en hoe kom ik in balans?
  • Ontspanning: wat zijn de effecten van ontspanning, wat zijn ontspannende activiteiten, hoe kan ik ontspannen door mijn ademhaling te beïnvloeden en hoe maak ik een ontspanningsplan.
  • Denken-Voelen-Handelen: De basis voor een goede gezondheid is de balans tussen denken, voelen en handelen. Klachten vinden hun oorsprong in een verstoring van deze balans. Je kunt klachten verminderen door bewust te worden en betekenis te verlenen aan je eigen denken, voelen en handelen.
  • Gezondheidsvaardigheden: timemanagement, SMART doelen stellen en aanbevelingen voor de werkgever.

Workshop: Gezond Werken

ENRGY verzorgt verschillende ergonomische trainingen met als doel medewerkers bewust te leren omgaan met hun lichaam in hun werksituatie. Deze werksituatie kan een kantoorwerkplek zijn maar ook het gehele werkgebied van bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur of de werkzaamheden van een verpleger of beveiliger. Door middel van houdingsadvies, advies bij langdurig stilstaan en til-trainingen voorkomen onze fysiotherapeuten dat werk gerelateerde klachten ontstaan.

Bekijk ook onze andere diensten