ENRGY

Werkplekonderzoek (WPO)

Werkplekonderzoek

Als medewerkers intensief werkzaamheden uitvoeren die vaak worden herhaald, langdurig achter een beeldscherm zitten of te maken hebben met een andere fysieke belasting, is er een verhoogde kans op klachten aan arm, nek, rug of schouders. Door te zorgen voor een goed en veilig ingerichte werkplek en gezonde werkgewoonten bevordert u de productiviteit en werkvermogen en vermindert u de kans op verzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u klachten voorkomen of verhelpen.

Werkplekonderzoek - voorkomen van klachten

Bent u net verhuisd? Is er een aanbeveling vanuit een RI&E? Of heeft u een nieuwe medewerker in dienst? Met het werkplekonderzoek en advies van ENRGY zorgt u voor een veilige werkomgeving van uw medewerkers. Door het werkplekonderzoek preventief in te zetten voorkomt u gezondheidsklachten bij uw medewerkers.

Tijdens het werkplekonderzoek van ENRGY wordt er gekeken naar de persoonlijke werkomgeving van de werknemer. De werkhouding en de werkplekinrichting worden geobserveerd en geanalyseerd. Hieruit volgen persoonlijke aanbevelingen voor de werknemer. Aanpassingen aan bijvoorbeeld bureaustoel of bureauhoogte worden mogelijk direct doorgevoerd. Grote aanpassingen en aanbevelingen over de aanschaf van ergonomische hulpmiddelen worden in een adviesrapport teruggekoppeld aan de werkgever.

Het preventieve werkplekonderzoek duurt ongeveer 20 minuten per medewerker.

Uitgebreid werkplekonderzoek - verhelpen van klachten

Wanneer uw werknemer reeds klachten heeft kan ENRGY een uitgebreid medisch werkplekonderzoek uitvoeren. De werkwijze is gelijk aan hierboven met het verschil dat er een uitgebreid vragenonderzoek plaatsvindt en de werkplek conform de beperkte mogelijkheden van de medewerker en de voorgestelde behandeling van de specialist wordt ingesteld.

Het medische werkplekonderzoek duurt ongeveer 60 minuten per medewerker.

Bekijk ook onze andere diensten