Spring naar content

Arbeidsdeskundig Onderzoek

Home > Producten en diensten > Arbeidsdeskundig Onderzoek

De juiste deskundige op het juiste moment
Gelukkig gaan de meeste mensen vanzelf weer aan het werk en volstaat de begeleiding van de leidinggevende en de inzet van de werkvermogenspecialist of de bedrijfsarts. Wanneer re-integratie wél dreigt vast te lopen of wanneer er twijfel is of het eigen werk wel duurzaam haalbaar is, bieden we de helpende hand. We wachten niet op wettelijke termijnen, maar zetten de arbeidsdeskundige in wanneer deze vragen zich voordoen. Snel inzicht geeft snel richting aan wat er nodig is. Dit is goed voor de regie van werkgever en werknemer in aanloop naar een succesvolle re-integratie.

Arbeidsdeskundig rapport
In overleg met de bedrijfsarts onderzoekt de arbeidsdeskundige de belastbaarheid van de medewerker ten opzichte van de belasting van de functie. In het arbeidsdeskundig rapport geeft de arbeidsdeskundige antwoord op de volgende vragen:

  • Is terugkeer naar eigen werk mogelijk?
  • Wat zijn de mogelijkheden om het werk passend te maken?
  • Is terugkeer in ander werk bij de eigen werkgever mogelijk?
  • Wat zijn de mogelijkheden om de medewerker te begeleiden naar ander werk bij een andere werkgever? (re-integratie tweede spoor)

Door het beantwoorden van deze vragen wordt vastgesteld hoe de weg naar de meest passende vorm van re-integratie eruitziet voor de medewerker. Daarnaast wordt duidelijk wat zowel werkgever als werknemer hiervoor moeten doen.

Meer weten?
Neem voor verdere informatie contact op met onze productexpert Bill Beekman via b.beekman@enrgy.nl.

Offerte aanvragen

Om werkvermogen te herstellen, schuiven we graag zo vroeg mogelijk aan tafel om te kijken wat we kunnen betekenen. Samen zorgen we voor optimaal presterende werknemers die het naar hun zin hebben op hun werk.